Laminarea genelor și a sprâncenelor

Feb 19, 2021 | Blog

Se spune că aspectul genelor precum cel al sprâncenelor îți poate schimba total fizionomia feței. Astăzi există numeroase proceduri pentru a îmbunătăți aspectul acestora și implicit apariția ta. Printre acestea, se numără și laminarea genelor și a sprâncenelor, cu numeroase beneficii. Totuși laminarea nu este deloc o procedură nouă. Cum extensiile de gene s-au născut în 1916, când Seena Owen, actrița principală din filmul „Intoleranță” a fost nevoită să poarte gene lungi pentru acest rol, la fel se întâmplă și în cazul laminării. În trecut, cu mai bine de 20 de ani în urmă, numeroase femei apelau la acest „artificiu” pentru a-și stiliza în special genele. În acele vremuri permanentul de păr și cel de gene erau cele mai căutate servicii de înfrumusețare.

Cum mereu unele trend-uri vechi se întorc și devin la modă în prezent și laminarea a devenit foarte în vogă astăzi, numeroase celebrități care își doresc un aspect perfect, dar natural și subtil recurgând la aceasta procedură.

Astăzi, numeroase persoane confundă permanentul cu laminarea și botoxul cu produsele de stimulare a  creșterii genelor, însă toate acestea au diferențe majore.

Diferența dintre (a) permanent și (b) laminare versus (c) botox și  (d) produse de stimulare a creșterii genelor

 1. Conținut

(a) Permanentul conține amoniac și apă oxigenată, în timp ce  (b) soluția pentru laminare conține acid tioglicolic și bromură de sodiu.

(c) Botoxul se utilizează prin adăugarea sa la tratamentul de permanent pentru laminare sau singur, iar (d) produsul pentru creșterea genelor funcționează pe baza mai multor ingrediente diferite, care depind de marca producătorului, de tipul de hidratare și de structura părului.

 1. Beneficii

(a) Permanentul deschide scuamele părului, care permit astfel substanțelor să intre la rădăcină, în timp ce (b) laminarea penetrează delicat în firul de păr, fără a-i deschide scuamele.

(c) Botoxul este o substanță foarte nutritivă pentru părul natural, pe bază de cheratină, pantenol și ulei.

(d) Produsul pentru creșterea genelor penetrează firul de păr, iar unele ajung chiar și la bulb, stimulând astfel creșterea genelor.

 1. Rezultate

(a)  Permanentul oferă o curbură stabilă genelor, fără niciun nutrient semnificativ, iar (b) laminarea conferă o curbură stabilă și este foarte hidratantă cu firele genelor încă din interior.  Dacă acestea sunt întreținute cum trebuie, substanțele nutritive rămân în interiorul părului timp îndelungat.

(c) Botoxul hidratează cortexul genelor foarte bine, iar prin d) produsul de creștere a genelor, firul de păr crește foarte mult în lungime și e vizibil, însă nu și în densitate și rămâne fragil.

Laminarea genelor la Izzu Lashes

Dacă îți dorești gene mai curbate și mai voluminoase, dar totuși naturale, atunci procedura de laminare a genelor este exact ceea ce ai nevoie. În continuare, vom vorbi despre ce presupune aceasta și care sunt indicațiile și contraindicațiile.

Laminarea este în primul rând un tratament, care îți ajută genele să se regenereze într-un mod sănătos, cu ajutorul conţinutului ridicat de vitamine şi substanţe nutritive, dar și a cheratinei naturale și a colagenului.

Cheratina

Este o proteină care se regăsește în diferite părți ale corpului, printre care pielea, părul și unghiile. Cheratina este o moleculă foarte greu de topit deoarece în aceasta sunt prezente punți disulfurice, legături foarte puternice între doi aminoacizi de același fel, așadar două molecule de cisteină. Astfel, consistența moleculei de cheratină variază în funcție de legăturile disulfurice, care se instaurează între moleculele de cisteină, așa că, dacă moleculele sunt numeroase, cheratina va avea o structură rigidă, greu flexibilă, în timp ce, dacă legăturile disulfurice sunt relativ puține, molecula de cheratină va fi în mare parte flexibilă. Cheratina prezentă în interiorul firului de păr este în mare parte flexibilă.

Funcția cheratinei

Odată cu trecerea anilor, cheratina este sintetizată în cantități mai mici, astfel poate fi foarte utilă pentru a restitui părului, genelor și sprâncenelor cantitatea de cheratină necesară. Uneori, chiar la persoanele mai tinere, părul poate să-și piardă din strălucire și flexibilitate, din diverse motive: părul poate avea nevoie de o restructrare din cauza lipsei de vitamine din organism, ori a vopsitului în exces sau din cauza abuzului aplicării extensiilor de gene.

Obiectivul tratamentului cu cheratină este acela de a reda, în interior, un bun nivel de cheratină genelor și sprâncenelor. Rezultatele arată ca dacă ele conțin cantitatea optimă din această moleculă arată mai sănătoase, luminoase și drepte, ba chiar sunt și mult mai rezistente la acțiunea nocivă a razelor ultraviolete..

Așadar, cheratina ajută la menținerea firelor de păr hidratate și combate efectele dăunătoare ale tratamentelor agresive, colorării a și permanentului.

Beneficiile pantenololului

Pantenolul sau vitamina B5 este fundamental pentru păr, gene și sprâncene, fiind direct responsabil de bunăstarea lor. Când există un deficit al acestei vitamine, părul tinde să devină opac, pierzându-și strălucirea și vitalitatea. Vitamina B5 în mare parte este absorbită de organism prin alimentație, dar foarte des nu este suficient și este nevoie de o acțiune suplimentară. Pantenolul are numeroase beneficii:

 • Are funcția principală de hrănire a genelor și a sprâncenelor, de la rădăcină.
 • Are proprietăți hidratante și este recunoscut pentru efectele sale lenitive și emoliente, oferind gradul optim de umiditate al părului, prevenind fragilitatea și uscarea acestuia.
 • Datorită capacității sale de a îmbunătăți bariera cutanată mărește acțiunea sa antiinflamatoare, antipruriginoasă și lenitivă.
 • Mărește rezistența bulbului de păr, prevenind sau reducând afecțiunile provocate de agenții atmosferici și de la utilizarea unei mascara de proastă calitate, tratamente de permamenent efectuate incorect sau de utilizarea frecventă a instrumentelor electrice sau manuale de curbare a genelor.

Transformări chimice ale substanței de curbare „la rece”

Termenul de curbare se referă la modificarea formei firului de păr și menținerea noii forme un timp cât mai îndelungat.

Procesul de curbare este un proces chimic care modifică în mod stabil forma părului. Această formă este determinată de fibre de cheratină unite între ele de legăturile chimice numite punți disulfurice.

Pentru a modifica forma naturală a firului de păr este necesar să se urmeze două faze:

 1. Faza de reducere: cea de rupere a legăturilor chimice prezente între firele de cheratină, în special a punților disulfurice, care face ca structura părului să fie mai ușor de modelat și de modificat. Acum fibrele de cheratină se pot mișca libere și putem da părului o nouă formă.
 2. Faza de oxidare: cea în care reconstruim noi punți disulfurice în mod natural, cu ajutorul substanței numite oxidantă, în așa fel încât să fixăm noua formă dorită a părului.

În continuare, cel de-al treilea pas este aplicarea tratamentelor de laminare, care cuprind cel puțin 14 ingrediente funcționale precum: ulei de jojoba, de argan sau de ricin, vitamina A, pantenol B5 (cel care întărește și hrănește țesutul), acid hialuronic (cel care oferă luciul), keratină etc. Pe piață se regăsesc mai multe asftel de produse recomandate profesioniștilor din domeniu.

În plus, datorită vopselei folosite pentru această procedură, genele vor căpăta și pigment și vor fi alungite cu cel puțin 2 mm, iar datorită colorării vârfului incolor şi curbării, fiecare geană devine mai groasă până la aproximativ 20-30%, în timp fiind un tratament cumulativ.

În comparație cu extensiile de gene, laminarea acestora este un procedeu mult mai ușor și mai rapid. În loc de 2 ore, ca la aplicarea extensiilor, acest procedeu durează doar o oră, însă are aceeași rezistență de aproximativ 4-6 săptămâni, în funcție de ciclul natural de regenerare.

Procedura de laminare este cea mai bună alternativă pentru persoanele care nu folosesc mascara sau care au dezvoltat alergii la mascara sau chiar la extensii. Ar fi indicat să-i aduci la cunoștință specialistului tău ce tipuri de alergii ai manifestat anterior și acesta poate preveni orice altă reacție alergică printr-un scurt test înainte.

Este o procedură potrivită  și celor care care nu doresc să apeleze la extensii de gene sau celor care fac o pauză de la extensii şi, totuşi, vor gene voluminoase. Indiferent dacă genele naturale sunt scurte sau lungi, dese sau rare, aspectul va fi vizibil schimbat.

Mai pe scurt, laminarea de gene este precum o mascara semipermanentă, care îți conferă o privire mai intensă!

Recomandări după tratamentul de laminare al genelor

Tratamentul de laminare aplicat la final pe gene are o structură uleioasă şi este ținut pe acestea până când este complet absorbit. De aceea, timp de 24 de ore de la laminare, nu este recomandat ca genele să ia contact cu apa deoarece acest tratament trebuie fie absorbit de către firul natural.

De asemenea, la scurt timp după procedură și mascara este interzisă, dar este acceptată la o zi de pauză de la laminare.  Însă, în cazul în care îți dorești extensii de gene după acest tratament, ar trebui să știi că este nevoie să aștepți cel puțin 3 săptămâni.

Laminarea sprâncenelor

Laminarea sprâncenelor este de un real ajutor în conturarea trăsăturilor faciale. Această procedură constă în aranjarea și ordonarea firelor rebele și crețe, în stilizarea acestora, dar și în regenearea firelor existente.

În comparație cu tatuarea sprâncenelor, care lasă linii dure de la tatuaj sau micopigmentar, laminarea conferă un aspect mult mai tânăr și mai atrăgător, pastrând trăsăturile naturale ale feței.

La fel ca în cazul genelor și laminarea sprâncenelor constă într-un tratament cu o serie de substanțe naturale, care nu afectează pielea sau firul de păr natural dacă procedura este realizată corect.

Fiecare substanță trebuie lăsată să acționeze un timp, în funcție de grosimea firelor naturale, mai ales tratamentul de regenerare, care întărește foliculii piloși de la rădăcină. Toată procedură durează maxim 45 de minute, iar rezultatul fina constă într-un contur foarte natural, care urmărește linia arcadei, iar sprâncenele arată ca și cum ar fi stilizate cu ajutorul unui fixator pentru sprâncene.

De asemenea, înainte de laminare, nu este recomandat să îți tai deloc sprâncenele. Pensarea va fi realizată tot la salon pentru a putea preveni deformarea sau asimetriile sprâncenelor.

Recomandări după laminarea sprîncenelor

 • La fel ca laminarea de gene și cea a sprâncenelor se poate reface în salon la 4-6 săptămâni, în funcție de cât de rapid se regenerează firele de păr. Până atunci, se poate pensa acasă pe linia definită de specialist.
 • În cazul unei stilizări de sprâncene (care este un serviciu separat) , se trece la vopsirea acestora în nuanțe cât mai apropiate de firul natural. În acest mod se acoperă și unele goluri și rezultă un aspect mult mai bine definit.
 • De asemenea, pentru a se păstra cât mai bine culoarea sprâncenelor, se poate folosi o cremă cu factor de protecție mai ridicat – SPF 30-50. Pentru a evita decolorarea acestora, atunci când se merge la plajă, este indicat să porți o pereche de ochelari de soare mai mari, care să le acopere sau o pălărie, care să te protejeze de razele UV.

Alte recomandări sau restriciții ca în cazul laminării genelor imediat ce s-a terminat procedura, la sprâncene nu sunt. Tratamentul este unul foarte natural și potrivit atât femeilor cât și bărbaților. Rezultatul final este un efect de sprâncene arcuite și stilizate, care conturează perfect liniile feței, oferind o armonie a trăsăturilor.

Concluzie

Așadar, atât laminarea genelor cât și cea a sprâncenelor reprezintă două proceduri foarte benefice cu ajutorul cărora poți avea un chip de invidiat fără a mai apela la alte „artificii” pentru că vei arăta atractiv în fiecare moment al zilei.

Fii gata să îți etalezi frumusețea și nu uita să ai grijă de sănătatea ochilor tăi! Alege înțelept și rămâi informat!

#IzzuLashes #LaminareIași #LaminareGene #LaminareSprâncene #EyelashesArtist #EyelashExtensions #ExtensiiGeneIași #beauty #bebravebeyou #bebeautiful

Primește ofertele noastre direct in inbox!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și ocazional vei primi oferte și noutăți.

Te-ai abonat cu success! Îți mulțumim!