Top 5 mituri despre extensiile de gene fir cu fir

Oct 12, 2020 | Blog

Se spune că forma sprâncenelor este cea care îți poate schimba total fizionomia, la fel stau lucrurile și în cazul genelor. Ți-ai dorit mereu să ai gene lungi, curbate și dese, însă din cauza multor „scepticisme” auzite ți-a fost teamă să apelezi la extensiile de gene fir cu fir?  Mulți susțin că acestea ți-ar afecta genele naturale? Din cauza a astfel de mituri false, multe femei tind să își facă concepții greșite despre extensii, însă în articolul de astăzi voi demonta toate aceste păreri.

Mitul #1: „Durata de rezistență a genelor aplicate fir cu fir” aka „Din cauza extensiilor am rămas fără genele mele naturale” – Fals!

Dacă adeziunea dintre geana falsă și cea naturală este făcută cum trebuie,  atunci extensiile de gene fir cu fir pot fi purtate până la 6-8 săptămâni, în funcție de ciclul de regenerare al celor naturale. Acesta are trei faze de creștere:

  1. Anagen – creșterea propriu-zisă a unui fir de păr, care poate dura până la 30 de zile.
  2. Catagen – faza de stagnare a genelor mature, adică momentul în care firul de păr nu suferă nicio modificare și poate dura până la 15 zile.
  3. Telogen – faza de regenerare propriu-zisă, când firul de păr își pierde rădăcina și este înlocuit cu unul nou. Această etapă poate dura până la 100 de zile.

Într-adevăr, extensiile îți pot afecta genele naturale dacă acestea nu sunt aplicate corect și au o greutate prea mare. De asemenea, o altă formă de agresare, care poate dăuna sănătății acestora se realizează și dacă extensiile nu sunt întreținute corect.

Așadar, întotdeauna geana falsă cade alături de cea naturală pentru că cea din urmă este mereu într-o continuă regenerare. Ca extensiile să nu o afecteze este important ca volumul, grosimile și lungimile lor să fie adaptate corect, ținând cont de calitatea genelor tale.

Mitul #2 “Atunci când porți extensii de gene nu mai poți folosi eyeliner sau mascara” – Parțial adevărat.

Dacă ești o persoană care tinde să își facă cat eyes în machiajul de zi cu zi și se teme că după extensii va trebuie să renunțe la eyeliner-ul ei preferat, ar trebui să știi că nu ești nevoită să o faci,  însă te asigur că totuși vei îmbrățișa schimbarea. Extensiile de gene îți accentuează privirea și chiar oferă efectul de eyeliner. Altfel spus, se creează un contrast perfect de eyeliner efect!

Nu va mai fi nevoie să ai în rutina ta zilnică și acest produs de machiaj. Însă, dacă vrei să intensifici efectul, atunci ești liberă să folosești un eyeliner simplu, dar unul care nu este și waterproof deoarece demachiantul cu care îl vei curăța nu trebuie să conțină ulei.

Dacă eyeliner mai poți folosi, cu mascara este cu totul altă poveste. Extensiile de gene nu se dau cu mascara niciodată! Aceasta conține silicon din cauză căruia extensiile vor ajunge să se lipească între ele și nu vor mai putea fi despărțite nici măcar cu o spuma de curățare specială sau cu apă.

Mitul #3 “Aplicarea extensiilor de gene doare” – Fals!

Dacă simți durere înseamnă că extensiile au fost aplicate direct în pleoapă, ceea ce este total greșit pentru că în acest caz se va stopa regenerarea genelor naturale.

Extensiile de gene groase pot cauza de asemenea durere, iar acea greutatea în timp duce la lăsarea pleoapelor, ceea ce ar mai putea fi reparat doar de un doctor estetician.

Nicio acțiune pe care tehnicianul de gene o realizează în timpul procesului de aplicare al extensiilor nu îți va provoca durere. Dacă apelezi la un adevărat profesionist, care are atât cunoștințe și calificări necesare în acest domeniu, cât și destulă experiență în spate, atunci nu ar trebui să întâmpini astfel de probleme, precum durerea. Din contră, dacă specialistul lucrează cu grijă, te vei putea bucura de un sejur de relaxare ca la spa și chiar vei „risca” să adormi pe patul de cosmetică, în timpul procedurii.

La Izzu Lashes, datorită celor două perne speciale pe care vei sta, cea pentru gât și cea ortopedică pentru picioare, gradul de confort se va amplifica.

Mitul #4 “Trebuie să iei o pauză pentru regenerare după câteva aplicări” – Fals!

Genele tale se regenerează în permanență și cu și fără extensiile aplicate. Într-adevăr, poți lua o pauză de la acestea dacă îți dorești să revii la aspectul simplu al celor naturale, însă nu este necesar să o faci. Datorită tehnicii sigure de aplicare Izzu Lashes, genele naturale nu vor fi puse în pericol și vor rămâne perfect sănătoase mereu.

Așadar, nu este o regulă ca între una sau două aplicări să faci o pauză, ci o poți face când simți tu nevoia sau chiar deloc. Dacă respecți indicațiile recomandate de specialist, extensiile nu îți vor afecta genele naturale, ci vor arăta impecabil pe parcursul tuturor celor 6-8 săptămâni cât le porți.

Astfel, te vei bucura mereu de un aspect îngrijit și mai ales de timpul câștigat zilnic, pe care înainte îl petreceai în fața oglinzii aplicând mascara.

Mitul #5 “Extensiile de gene nu se spală căci vor cădea” – Total neadevărat!

Dacă îți dorești ca extensiile să aibă o rezistență de durată (de 8 săptămâni), atunci trebuie să ai grijă de acestea și să respecți o igienă strictă.

Demachierea zilnică este foarte importantă, extensiile trebuie curățate folosind produse pe bază de apă precum loțiune micelară, spumă sau gel de față.

În general sunt contraindicate: demachiantele bifazice sau cele pe bază de ulei, dischetele din bumbac, servețelele umede și bețisoarele igienice. Cele din urmă au puf, de care genele se pot agăța și smulge involuntar. În locul lor, este recomandat să folosești servețele uscate, prosoape de bumbac fără fibră, o pensulă specială, o periuță tip mascara sau chiar propriile degete.

Astfel, după primele 48 de ore de la aplicare se recomandă spălarea genelor cu apă ușor călduță, împreună cu spuma sau gelul obișnuit de curățare a tenului, executând mișcări ușoare doar în direcția creșterii acestora. Spuma are rolul de a elimina toate rezidurile de machiaj, dar și restul impurităților acumulate la rădăcina genelor naturale.

Această rutină se realizează la finalul fiecărei zile deoarece extensiile pot acumula, praf, bacterii sau sebum, impurități care pot afecta sănătatea ochilor în urma unei igiene neadecvate.

La finalul procedeului de curățare, genele se usucă doar cu un prosop de hârtie sau cu unul din bumbac prin tapotare, nu prin frecare.

Așadar, apa și gelul special de curățare pentru extensii de gene sunt benefice pentru că degresează zona ochilor. Dacă de-a lungul timpului extensiile ajung să se lipească între ele, nu trebuie să dai vina pe adeziv pentru că principala cauza este lipsa demachierii corecte.

Concluzie

Sigur te-ai confruntat și tu cu astfel de mituri false, care te-au făcut să eziți dacă ar trebui sau nu să apelezi la extensii de gene fir cu fir. Sper că acum te-am convins că datorită acestora, vei renunța total la mascara și vei avea mereu un look natural și impecabil.

#IzzuLashes #mituri #miturilextenesiilordegene #EyelashesExtensions #EyelashTechnician #ExtensiideGeneIași #bebravebeyou #bebeautiful #Iași

Primește ofertele noastre direct in inbox!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și ocazional vei primi oferte și noutăți.

Te-ai abonat cu success! Îți mulțumim!